Verzuimbegeleiding en inzetbaarheid advies

Wil je gewoon weten wat een 
medewerker KAN en MAG?

Ontdek wat je kunt doen zonder direct de bedrijfsarts in te hoeven schakelen

Laat ons je objectieve informatie geven om 
met je medewerker in gesprek te gaan.

Inzetbaarheid

We METEN EN VERTALEN de geschiktheid voor uitvoeren VAN THUIS taken naar geschiktheid voor uitvoeren van WERK takenMotivatie

We objectiveren de motivatie om voor dit bedrijf te blijven werken en analyseren de bron van desinteresse zodat je tot keuzes kunt komen om door te gaan of te stoppen.


Niet medisch

We meten inzetbaarheid voor een ziekmelding en tijdens de eerste de zes weken van de ziekmelding. Daarna kan de bedrijfsarts en de casemanager verder met de poortwachter begeleiding

Wat is de allerbelangrijkste vraag waar je antwoord op wilt hebben?

"Ik wil graag weten waarom een medewerker thuis wel allerlei activiteiten kan ondernemen, 

maar vindt dat hij niet kan werken."

Wil je op de volgende onduidelijkheden graag een antwoord:

Ziekteverzuim

Wat is de inzetbaarheid of belastbaarheid en wat/kan mag de medewerker aan werkzaamheden uitvoeren?

Preventie

Hoe komt het dat deze medewerker niet lekker functioneert? Kunnen we helpen?

Duurzame inzetbaarheid

Is de medewerker in staat om dit werk tot z'n pensioen vol te houden?

Conflict

Mag de medewerker zich zomaar ziekmelden als we een verschil van inzicht hebben? Hoe kom ik in gesprek om e.a. op te lossen?

Re-integratie

Wanneer moet ik nu spoor 2 inzetten? Ben ik daartoe verplicht en hoe werkt dat?

Bedrijfsarts

De medewerker wil naar de bedrijfsarts. Moet ik daar aan meewerken of zijn er nog andere mogelijkheden?

We geven je duidelijkheid!

Op al deze vragen krijg je antwoord. We zijn namelijk in staat om objectief in kaart te brengen wat de bron is van de afgenomen inzetbaarheid en welke factoren van invloed zijn op de stagnatie van het herstel. 

Hoe werkt het in de praktijk?

Uitkomst van een gesprek

Je ziet het op de werkvloer gebeuren, op een of andere manier gaat het niet helemaal lekker met je medewerker. Hij  geeft wel iets inzicht in de oorzaak maar is terughoudend om volledig open en kwetsbaar te zijn. Die mensen kun je voorstellen om een gesprek met de coach inzetbaarheid te hebben. 

Er is een ziekmelding (verzuimverlof aanvraag)

Jouw medewerker heeft zich ziekgemeld (verzuimverlof aangevraagd).  Echter heb je het vermoeden dat er niet echt iets medisch aan de hand is. De coach inzetbaarheid maakt binnen 48 uur een afspraak en brengt in kaart wat de bron van de afgenomen inzetbaarheid is. Na overleg met de leidinggevende volgt er een definitieve rapportage met een advies. 

Vervolg op advies

Het advies richt zich op het toepassen van ADL mogelijkheden (activiteiten van het dagelijks leven) naar WDL mogelijkheden (Werk dagelijks leven). Je krijgt tevens concreet aangereikt wat je kunt doen om de situatie te verbeteren en hoe je samen met je medewerker afspraken kunt maken over het naleven van gemaakte afspraken .

Vraagstelling aan bedrijfsarts

This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

In welke situaties kun je het beste

een inzetbaarheidsgesprek aanvragen?

Voor wie is dit interessant?

Bedrijven met een positief mensbeeld

We werken alleen voor bedrijven die het goede in mensen zien, ze willen helpen. Dit kan zonder in te leveren op duidelijkheid, want medewerkers hebben ook een verantwoordelijkheid voor hun arbeidsovereenkomst. 

Zoek je meer een 'politieagent' of wil je mensen weer aan het werk  'schoppen' zonder enige hulp te bieden, dan adviseren we om andere partij te zoeken.

Bedrijven die een Baanzinnige werkgever willen zijn.

‘De beste arbodienst ben je zelf!’ Dit is ons motto, je kent je eigen mensen immers het beste. Bedrijven die inderdaad samen met hun medewerkers willen werken aan een gezonde en duurzame arbeidsrelatie helpen wij graag verder, zonder dat er eerst een medisch oordeel geveld hoeft te worden. In 80% is er niets medisch aan de hand. We pakken met elkaar de bron aan. 

We werken al vele jaren voor o.a. 

De oprichter van Baanzinnig, Raymond Gruijs, vertelt waar we in geloven

Wat is een inzetbaarheidsgesprek?

Speciaal voor de medewerkers hebben we een toelichting geschreven. Klik op onderstaande knop en lees wat een inzetbaarheidsgesprek je kan brengen!

Vraag een overleg aan!

Heb je op dit moment een medewerker waarvan je niet goed weet wat je er mee aan moet? Neem dan contact op om te bepalen of een inzetbaarheidsgesprek je vragen gaat beantwoorden.