Wordt een baanzinnige werkgever!

We helpen organisaties naar

geoliede teams die samen werken aan

inzetbaarheid & werkplezier

"Gooi maar over de schutting naar HR is er niet meer bij"!

Download het gratis e-book

Alleen samen kun je meer bereiken. Het is de hoogste tijd om de traditionele rollen van werkgevers en medewerkers te doorbreken en samen te werken aan duurzame inzetbaarheid. Het is als in elke relatie: Alleen samen hou je het leuk. Voor een arbeidsrelatie geldt dat precies hetzelfde. Vandaar dat dit boek uit 2 delen bestaat. 

No opt-in form has been selected

Laat ons je HR en management team trainen 
en voorzien van alle benodigdheden 

Online trainen bespaart tijd

Implementeer deze krachtige training om je organisatie te upgraden naar excellente gezonde organisatie waar mensen graag werken zonder productieverlies.

Verbind afdelingen tot 1 team 

Ga van eilandjescultuur naar verbondenheid voor een gezamenlijk doel. Maak iedere medewerker functioneel inzetbaar en zo een bijdrage leveren aan dit doel.

Zet mensen in hun kracht

Toegesneden trainingen voor ieder teamlid om zich te verbreden en  zelfvertrouwen te versterken voor meer loyaliteit en bevlogenheid.

Hoe overbrug je de afstand tussen HR en de managers?

Het is niet langer een probleem van "hullie of zullie"! Alle medewerkers van de organsiatie maken onderdeel uit van het HR team en zorgen gezamenlijk voor werkplezier en (funtionele) inzetbaarheid. 

Een HR dreamteam voor meer inzetbaarheid en bevlogenheid

Human Resources: menselijke bronnen en potentieel. 

Dat is geen afdeling die adminstratie verwerkt, 

maar een kernwaarde om het maximale uit mensen te halen voor persoonlijke en zakelijke groei. 

De oude gangbare organisaties hebben een splitsing tussen HR en de managers. Ze zeggen wel dat ze samenwerken, maar we weten allemaal dat het in de praktijk niet zo is. HR mag voor de mensen zorgen en de managers zorgen voor de klant en het leveren van de productie. 

De mensen-manager mag meer oog hebben voor het bedrijfsbelang en de proces-manager zal meer bereiken als die wat menselijker is. Een HR dreamteam is een geolied team met

mensen die echt samenwerken. Het zijn mensen die eerder al samenwerkten, maar nieuwe rollen hebben

gekregen en met elkaar medewerkers optimaal te laten presteren in het belang van de organisatie. Een HR team stimuleert enthousiasme in een energieke omgeving waar loyale en gemotiveerde mensen naar vermogen werken en hun grenzen willen verleggen voor de collega's en klanten.
Hier vind je de 6 'core'-disciplines die je als HR dreamteam moet hebben om medewerkers optimaal te laten presteren en functioneren.

Inzetbaarheid optimalisatie

100% inzetbaar is niet de norm. 

100% gemotiveerd zijn om je steentje bij te dragen, ook als het wat minder gaat, stimuleren is waar het om gaat. 

Werkplezier management

Het sleutelbegrip is: VERANDERINGEN.  Hoe achterhaal je de verandering die werkplezier en levensvreugde nadelig beïnvloedt en welke tools reik je aan om weer in 'FLOW' te komen.

Re-integratie stimulatie

Re-integeren moet je leren. Medewerkers krijgen tijdelijk een andere rol, die van re-integreerder, totdat ze weer hun eigen rol kunnen oppakken. Hoe leer je zowel de manager als de medewerker re-integreren?

Klantwaarde verhoging

Meer tevreden klanten betekent meer omzet en dat is het bloed wat door de organsiatie stroomt. Dat bloed gaat stromen als ENTHOUSIASME en BEVLOGENHEID de aanjagers zijn van zingeving. Leer hoe je dat voor elkaar krijgt. 

Groeicultuur cultivatie

De directie die naast de mensen staat, die operationeel uitvoering geven aan hun visie,  blijft zorgen voor een groeibodem van PERSOONLIJKE en ZAKELIJKE GROEI.  Hoe verbind je visie en uitvoering aan elkaar en creëer je een voedingsbodem van groei. 

Teambuilding

Hoe kom je van What is in it for ME, naar How does it help US? Samen werken, communiceren en vertrouwen op de oprechte intentie van de ander om met elkaar een gezamenlijk doel te bereiken. Dit vraagt investeren in de menselijke aspecten van de arbeidsrelatie. 

Leer van elkaar houden met Baanzinnig HQ 

Op dit moment opereren alle afdelingen en managers min of meer onafhankelijk van elkaar. De communicatie bestaat uit mededelingen geven en niet uit overleg. Angst om op je kop te krijgen en frustratie over niet uitgevoerde afspraken zijn aan de orde van de dag. Het gevolg is dat zieke medewerkers nog langer thuis zitten en de kosten alleen maar toenemen. Als ultieme afschuif tactiek wordt de bedrijfsarts maar ingezet en die moet op basis van beperkte informatie een advies geven waar alle betrokkene zich in kunnen vinden. 


Herkenbaar? Je weet ook dat het eigenlijk nergens over gaat. Het proces is leidend en niet het belang van de organsiatie. De druk op de collega's neemt onnodig toe en het ongenoegen van gebrek aan daadkracht borrelt onder de oppervlakte.  


Na 13 jaar aanmodderen met de Wet Verbetering Poortwachter is het nu toch echt tijd om de medewerker aan te spreken op zijn plichten en hem te helpen zijn arbeidsovereenkomst invulling te geven ten behoeven van de organsiatie. Dit klinkt heel hard en zakelijk. Maar wees eerlijk, dat is toch wat je eigenlijk wil? Dat is toch ook waar een manager op aangekeken wordt als dat niet gebeurt. Laat staan dat de consequenties van kosten ook daadwerkelijk zichtbaar en tastbaar worden. 


Zorg dat je mensen dezelfde taal gaan spreken, met de neuzen dezelfde kant op staan en zich verbinden aan dezelfde doelen, namelijk meer inzetbaarheid en werkplezier met minder ziekteverzuim en kosten. 

Voor wie is dit?

Teamleiders

Er is niets frusterender dan het aansturen van een team waarin een ieder een andere taal spreekt. Laat ons dat voor je fixen. 

Directie en management
Geef je managers en medewerker deze training zodat jij je kunt blijven op ondernemen, strategy en omzetverhoging. 
HR en P&O
Zorg dat niet langer het 'afvalputje' van de organisatie. Leer hoe ze met jullie kunnen samenwerken.

Medewerkes

Als je OVER medewerkers blijft praten in plaats van MET, zal je nooit een gezamenlijk doel bereiken.

Wat onderscheidt ons?

We zijn dubbel gecertificeerd

We zijn opleiders en uitvoerders. Voor beide zijn we gecertificeerd, geaccrediteerd en erkent. 

Je verliest geen (productie-)tijd

Alle modules zijn online beschikbaar. Per les ontvangt de deelnemer een korte toets, zodat we ook kunnen 'monitoren' wat de resultaten zijn van de deelnemers. Na afronding van alle lessen per module volgt er een certificeringstoets. De deelnemer ontvangt ook certificaat bij een scoringspercentage van 70% goede antwoorden. Dit certificaat geeft blijk van bewustzijn en serieuze inzet voor zichzelf en de organisatie.

Onze focus is BETER maken

We willen mensen beter bewust maken van wat ze kunnen, we willen ze beter laten doen wat ze doen en we

willen potentiële nieuwe talenten naar boven halen. Altijd vanuit de oprechte intentie dat mensen willen groeien en begrijpen dat ze zelf verantwoordelijk zijn om tot hun pensioengerechtigde leeftijd inkomen te verdienen. Daar hoort een arbeidsleven lang leren bij. Baanzinnig HQ maakt dat mogelijk. 

Geen training maar...  WAARDERING

De medewerkers die gaan voor de nieuwe rol en laten zien dat een leven lang ontwikkelen een bijdrage levert

aan de organisatie en duurzame inzetbaarheid, worden beloond met het certificaat duurzame inzetbaarheid.  

Doorbreek patronen, rollen en aannames voor een positieve arbeidsrelatie met wederzijdse inbreng en rendement.

De visie van de ontwikkelaar, Raymond Gruijs

"Als we hokjes in stand houden komen we niet tot een gezamenlijk belang.

De uitspraak: "Ziekteverzuim is van de ZAAK en is niet van mij en de medewerker is zelf verantwoordelijk om keuzes in z'n leven te maken" hoor ik al 25 jaar. Allemaal waar, echter we werken ook allemaal voor diezelfde zaak die ons voorziet van

inkomen waarmee we ons huis en vakantie van kunnen betalen.  In die ruim 25 jaar ben ik altijd op zoek geweest naar een manier om deze denkmodellen en levenspatronen te doorbreken en handvatten aan te reiken om echt met elkaar te gaan voor de optimale arbeidsrelatie. In dit programma komt die ervaring samen en ik hoop in alle oprechtheid dat we ECHT met elkaar en voor elkaar GAAN zorgen.  

Daar wordt het bedrijf, de medewerker, de klant en de maatschappij beter van."

Bouw een beter HR team met Baanzinnig HQ

iedere dag zijn er veranderingen die mensen dichter bij de organsiatie brengen of er juist voor zorgen dat de afstand tot de identiteit groter wordt. 

Wacht niet langer en begin direct met het 

verhogen van de betrokkenheid, bevlogenheid en duurzaam inzetbaarheid. 

Kwaliteitskeurmerk NRTO

De opleidingen vallen onder het kwaliteitskeurmerk van de NRTO.

Via deze link kun je de kwaliteitseisen bekijken.